Grondig, snel en automatisch testen

25-05-2022
De huidige markt vereist applicatieontwikkeling met een korte time-to-market. Dit betekent een agile werkproces met uitstekende kwaliteit. Met daarnaast een goede performance en 24/7 beschikbaarheid. Met onze oplossing Automated Test Framework (ATF) automatiseer je snel

Deze klanten gingen je al voor

De huidige markt vereist applicatieontwikkeling met een korte time-to-market. Dit betekent een agile werkproces met uitstekende kwaliteit. Met daarnaast een goede performance en 24/7 beschikbaarheid. Met onze oplossing Automated Test Framework (ATF) automatiseer je snel, eenvoudig en doeltreffend testactiviteiten. Zo beperk je risico’s en stel je direct vast of producten voldoen aan de gestelde eisen. Alles overziend lees je hier meer over hoe je grondig, snel en automatisch kunt testen.

Testactiviteiten uitvoeren

Testen is op elk project een uitdaging. Het kost veel tijd en mankracht. Waardoor deadlines in gevaar komen of zelfs worden uitgesteld. Zeker in deze tijd van agile werken. Testen wordt alleen maar omvangrijker en belangrijker. Vooral als je elke twee weken een release naar de productie omgeving doet. Want dan wil je in ieder geval dat het niks stuk maakt. Versnel daarom de digitale transformatie. Zo haal je het meeste uit een geautomatiseerde teststructuur. En daarbij zorg je ervoor dat je een deel van het testen automatiseert. Eenvoudig en doeltreffend testactiviteiten automatiseren? Grondig, snel en automatisch testen doe je met Automated Test Framework (ATF).

Hoe werkt de oplossing precies?

Met ons Automatisch Test Framework kun je Documentum (xCP) applicaties volledig doortesten. Zonder dat er ook maar één mensenhand aan te pas komt. Dit kan on-demand. Wanneer je dus zelf behoefte hebt om je applicatie te testen. Of volledig geautomatiseerd op een vooraf bepaald tijdstip. Bijvoorbeeld ’s nachts als het systeem toch niet gebruikt wordt. Rapportages worden automatisch gegenereerd en staan de volgende ochtend voor je klaar. Compleet met screenshots en eventueel zelfs met filmpjes. Nuttig en bruikbaar voor het moment dat er iets niet goed is gegaan. Er kan zelfs, indien gewenst, automatisch een bug report in JIRA worden aangemaakt. Of een waarschuwingsmail richting de developers. Met de boodschap dat ze direct naar iets moeten kijken.

Geautomatiseerde teststructuur

De meeste automatische test tools hebben als nadeel dat vaak alleen de front-end wordt getest. Heel nuttig natuurlijk, maar je wilt zekerheid dat ook alle informatie in de back-end goed is verwerkt. Met onze oplossing Automated Test Framework test je allereerst zowel front-end als back-end. Ten tweede valt er nog veel meer te testen. Wil je bijvoorbeeld weten of een metadata veld een bepaalde waarde heeft? Of dat er een workflow gestart is? Staat de lifecycle wel echt in een bepaalde status? Dit kun je allemaal testen tijdens deze ATF (automatische) test. Hierdoor worden je tests nog betrouwbaarder. Zodat je alleen nog bugs tegen komt in wat je níet getest hebt. Kortom van cruciaal belang op het moment dat je jouw applicatie naar de productie omgeving brengt.

Voordelen Automated Test Framework

  • Voer upgrades sneller uit.
    Door resource-intensieve, langzame en ingewikkelde handmatige testen te automatiseren en gelijktijdig uit te voeren.
  • Beperk risico’s.
    Herstel snel aanpassingsproblemen door middel van direct zichtbare testresultaten.
  • Optimaliseer testmiddelen voor upgrades.
    Om de noodzaak voor testen door eindgebruikers of stakeholders van het bedrijf te verminderen.

Meer weten

Versnel de gevraagde digitale transformatie. Vraag via onderstaande knop meer informatie aan over onze business solution Automated Test Framework. Daardoor haal je het beste uit een geautomatiseerde teststructuur. We leggen het graag uit.

Meer weten over Automated Test Framework?

Lees onze andere blogs

Ontdek onze QSEH Star