Enthousiast gestart aan Young Professional Academy

27-06-2022
Halverwege het jaar zijn we weer gestart met onze Young Professional Academy. Een opleiding waarin we nieuwe collega’s binnen twee maanden opleiden tot low-code consultants. We laten de komende weken onze nieuwe collega’s aan het woord om te vertellen over hun ervaringen. Vandaag is het de eer aan Elyas Boumejjane die zijn eerste werkweek beschrijft.

Deze klanten gingen je al voor

Halverwege het jaar zijn we weer gestart met onze Young Professional Academy. Een opleiding waarin we nieuwe collega’s binnen twee maanden opleiden tot low-code consultants. We laten de komende weken onze nieuwe collega’s aan het woord om te vertellen over hun ervaringen. Vandaag is het de eer aan Elyas Boumejjane die zijn eerste werkweek beschrijft.

Enthousiast van start

Vol enthousiasme ben ik eindelijk begonnen aan de Young Professional Academy (YPA). Heerlijk om weer echt aan het werk te zijn. Na een heerlijke vakantie van een maand. En ook na een intensieve verhuizing naar mijn nieuwe huis in Amsterdam. Die verhuizing bracht wel wat hectiek met zich mee. Zoals de inrichting van het huis. Gelukkig vind ik dit heel leuk om te doen en ben ik er nog steeds druk mee bezig. Daarom had ik weinig tijd om me goed voor te bereiden op YPA. Bij aanvang werd ik al direct gerustgesteld dat ik me hierover geen zorgen hoefde te maken. Met die geruststellende gedachte was ik klaar voor mijn avontuur om te worden opgeleid als low-code consultant.

Avontuurlijke reis Young Professional Academy

Direct bij aanvang op het hoofdkantoor in Woerden, kon ik meteen genieten van het geweldige avontuur dat ik ben aangegaan. Ik ervaar het als een leerzame reis waarin ik de kans krijg om mezelf te ontwikkelen tot een professionele low-code adviseur. Vanaf het moment dat ik werd welkom geheten, stond ik te popelen van enthousiasme om nieuwe kennis tot me te nemen. Kennis over het ontwikkelen van web/mobiele applicaties met behulp van het OutSystems low-code platform. Want dat is helemaal nieuw voor mij.

Positieve eerste indruk Informed Group

De eerste dag op de YPA was voor mij extra feestelijk vanwege het einde van de Ramadan. Mijn collega’s waren zo aardig om hierbij stil te staan en mij te feliciteren. Daarnaast bood mijn manager mij aan om een ​​halve dag vrij te nemen. Waardoor ik deze voor mij speciale dag kon vieren met familie en vrienden. Ik waardeer het enorm hoe Informed Group deze situatie heeft aangepakt. Complimenten voor de manier waarop zij bewust omgaan met de diversiteit in religie binnen het bedrijf. Hierdoor kreeg ik helemaal een extra goede eerste indruk van mijn nieuwe werkgever!! Zodoende heb ik op de eerste introductiedag alleen de ochtend meegemaakt op kantoor. En mocht ik in de middag thuis heerlijke koekjes en snoepjes eten!

Sociale vaardigheden en toekomstgericht denken

De tweede dag begon ik extra vroeg zodat ik mijn laptop goed kon inrichten met alle benodigde apps en installaties. Aansluitend kregen we de basis uitleg over alle apps die we hiervoor gaan gebruiken. Ik vond het heel interessant om te vernemen welke apps Informed Group zelf als bedrijf belangrijk vindt en waarom.

Ook hebben we diverse interactieve sessies gehad met een externe partij YSE. Ze hebben ons echt meer geleerd over creatief denken en ontwerpen. In deze sessies waren we echt bezig met onze soft skills. Hierdoor voelde ik me al een echte consultant. Ook hebben we veel kennis opgedaan in het bredere spectrum van IT door de lessen van collega Ed Steenhoek. Ed is manager van de Business Solutions. Het was erg inspirerend, praktisch en tot de verbeelding sprekend. Vooral tijdens de discussies die we hadden over de toekomst van IT.

Op naar meer

Na een week heb ik al het gevoel dat ik heel veel nieuwe kennis heb opgedaan. Kennis die echt waardevol is voor de toekomst. Daarom ben ik erg enthousiast en nieuwsgierig over wat er nog meer gaat volgen. Op naar nog meer kennis, vaardigheden en ervaring om me zo succesvol te ontwikkelen tot een waardevolle low-code consultant.

Meer weten over Young Professional Academy Low-Code?

Lees onze andere blogs

Investeer in Informed Group