Gartner® herpositioneert Low-Code Application Platforms in nieuw Magic Quadrant™

21-10-2021
OutSystem Documentum Accelerator

Deze klanten gingen je al voor

De zomer heeft zijn koffers gepakt. De heide is uitgebloeid. De eerste bladeren zijn alweer gevallen. Niet alleen de herfst doet zijn intrede. Het is ook het seizoen waarin Gartner de nieuwe versie van haar fameuze Magic Quadrant voor Low-Code heeft gepubliceerd. En voor het eerst is er ook een Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms.

Gartner® Magic Quadrants™

Bovenstaande diagrammen zijn het Gartner Magic Quadrant van respectievelijk 2020 en 2021. Daarbij nogmaals opgemerkt dat de versie uit 2021 zich richt op Enterprise Low Code Application Platforms. Daarmee worden zowel No Code platformen als platformen die zich richten op alleen de Citizen Developer, uitgesloten. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor, dat Betty Blocks ontbreekt in het diagram van 2021. Zij profileren zich nadrukkelijk als het No Code platform voor de Citizen Developer.

Bron: Gartner, Magic Quadrant for Enterprise Low-Code Application Platforms, Jason Wong, Kimihiko Iijima, Adrian Leow, Akash Jain, Paul Vincent, September 20, 2021

Sterke verschuiving

Dat er door deze nuance in het Magic Quadrant spelers zijn weggevallen, is niet het enige dat opvalt. Onderstaande diagram laat de verschuiving van 2020 naar 2021 zien.

https://www.informedgroup.nl/wp-content/uploads/2021/10/2020-2021-Transitie.png

  • Het vermogen om te leveren bij de 5 leiders, is sterk gestegen.
  • Op basis van de groei in de visie, is het niet raar om te veronderstellen dat er straks drie leiders over zijn: Mendix, Microsoft en OutSystems.
  • De groei in de visie van Microsoft wordt relatief als sterker beoordeeld.
  • Door het opschalen naar enterprise, blijft de visie van Appian en Pega achter.
  • Oracle kan niet aanhaken; zij staan al sinds 2019 op ongeveer dezelfde plek.

Meer weten over Low-Code Application Platforms

Wij hebben zowel verstand van Enterprise Information Management, als ook Low-Code. We leggen graag uit wat Low-Code voor u kan betekenen en hoe wij een brug slaan naar enterprise systemen. Neem contact met ons op.

Meer weten over Low-Code?

Lees onze andere blogs

Ontdek onze QSEH Star