Geweldige presentatie deelnemers Young Professional Academy

07-12-2022
Deelnemers Young Professional Academy

Deze klanten gingen je al voor

Afgelopen week was het een belangrijke dag voor onze vijf nieuwe Young Professionals.  Zij mochten die dag namelijk een presentatie geven van een gezamenlijk uitgevoerde Low-code opdracht voor een virtuele klant. En dat is knap want zij zijn pas afgelopen november gestart aan de Young Professionals Academy. Een interne opleiding waarin ze binnen twee maanden worden klaargestoomd tot OutSystems consultants.

Probleemanalyse klant

De klant was een virtuele gemeente (Utambru). Het probleem was dat deze gemeente op dit moment al hun processen op papier afhandelde. Dat kon ook makkelijk, aangezien de gemeente nog niet zo groot was. Echter, de gemeente is het afgelopen jaar gigantisch gegroeid waardoor ze hun processen wilden automatiseren. Te beginnen met de processen voor: parkeervergunning aanvragen, paspoort aanvragen, aangifte doen van een kind en het klachtenproces.

Plan van aanpak Low-code opdracht

Ongeveer anderhalve week de tijd hadden ze om om voor deze low-code opdracht de requirements te analyseren, een ontwerp te maken, een mooie OutSystems applicatie te ontwerpen en deze vervolgens ook nog eens te presenteren aan de “klant”. De focus lag bij deze opdracht vooral op het groepsproces. Welke vragen stellen we aan de productowner? Wie krijgt welke verantwoordelijkheden in het project? Hoe werkt een standup en een retrospective nou precies? Allemaal zaken waar je mee te maken krijgt in de eerste projecten bij echte klanten. Daarom is het goed om dat al eens geoefend te hebben en dat konden ze in dit project doen. Nooit makkelijk natuurlijk, maar het eindresultaat mocht er zijn!

Complimenten aan onze Young Professionals

Het resultaat dat onze vijf Young Professionals samen aanreikten was een applicatie waarin meerdere gemeenteprocessen afgehandeld konden worden. Met als sublieme aanvulling dat hierbij ook nog eens rekening werd gehouden met de huisstijl. Waardoor het eindresultaat er op alle fronten professioneel en goed doordacht uitzag. Van alle betrokken collega’s ontvingen de deelnemers aan de Young Professional Academy lovende woorden voor deze geweldige presentatie.

Kortom, goed gedaan Andy, Ivan, Kevin, Lies en Raimund! Zo komen jullie steeds een stapje dichterbij om low-code specialist te worden voor intelligent informatie management.

Meer weten over Low-Code consultants?

Lees onze andere blogs

Investeer in Informed Group