Hybrid cloud, een oplossing of verstoring

11-03-2021
Hybrid cloud

Deze klanten gingen je al voor

Vorige week hield Microsoft haar jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars en IT-professionals. Dit jaar was Microsoft Ignite 2021 online. Het was te verwachten dat de coronapandemie en het thuiswerken de centrale thema’s waren. Daardoor kwam het eenvoudiger maken van de migratie naar Azure-producten en -services van Microsoft uitgebreid aan bod. Inclusief oplossingen met betrekking tot AI en app-ontwikkeling. Is hybrid cloud infrastructuur een oplossing voor een eerste echte, op mensen gerichte toepassing of leidt dit tot een verstoring van de infrastructuur?

Makkelijk en beveiligde toegang

Vanuit technologisch oogpunt is het geweldig om te zien wat je kunt bereiken met al die Azure-services. Met technische mogelijkheden zoals Kubernetes, Machine Learning en cognitieve services bouw je mooie applicaties. Alleen onder aan de streep wil je als bedrijf dat er iets in het kernproces van het bedrijf veiliger, efficiënter en effectiever verloopt. Daarom is het goed te horen dat er nu tools zijn die dit vereenvoudigen. Want alles wat nu via de cloud first strategie verloopt in de vorm van SAAS, PAAS of IAAS, wil je begrijpen. Het is logisch dat je wilt snappen hoe je gemakkelijk en veilig toegang krijgt tot deze diensten.

Corona zorgt voor versneld schakelen

Dit is de technische kant van het verhaal. Het is momenteel overduidelijk dat eindgebruikers binnen jouw bedrijf meer eisen en verwachten. Eindgebruikers ervaren veel nieuwe functies in hun privéleven. Ze spelen bijvoorbeeld games met hun HoloLens 2 en praten via telefoons en luidsprekers. Om updates te krijgen over verkeer, weer of de laatste modetrends. Logisch toch dat de werkgever deze diensten ook aanbiedt? Waar we precies ongeveer een jaar geleden ons hier nog niet zo druk over maakten. Omdat eindgebruikers nog geen speciale wensen hadden, zorgde de coronapandemie voor een gigantische transformatie. Vooral ook door het thuiswerken, moesten we sneller schakelen en voldoen aan deze vraag. Zoals Microsoft Teams. We willen nou eenmaal blijven vergaderen, chatten en webinars volgen zonder verstoringen op de lijn.

Gebruikers centraal in infrastructuur

Dankzij de combinatie van cognitieve interactie en machine learning, door sommigen nu al AI genoemd, richten we ons nu op de mens. Op de behoeften van de gebruikers. Ze verwachten dat applicaties hen goed advies geven op basis van gebeurtenissen in het verleden. Zoals elke andere collega ze zou kunnen geven. Deze verandering heeft jouw IT-organisatie afgelopen jaar gedwongen na te denken over datakwaliteit en verschillen in de interpretatie van natuurlijke taal en gebaren in plaats van toetsenbord- en muisinteracties.

Hybrid-cloud infrastructuur

Waarom moeten jouw eindgebruikers metadata invullen zodat de bestanden die ze uploaden gemakkelijk kunnen worden opgehaald? Een machine learning-applicatie kan dat sneller en, na voldoende training, nauwkeuriger. Het bellen naar een drukke servicedesk. In de wachtrij komen om na vijf minuten een collega aan de lijn te krijgen die het antwoord zoekt in een script of database. Dit lijkt nu zo goed als verleden tijd. Gaan de eindgebruikers met het eenvoudiger maken van de migratie naar Azure producten en – diensten van Microsoft nu zelf het antwoord vinden?

Digitale beveiliging en eenvoud in gebruik essentieel

De aangekondigde innovaties laten direct zien welke aspecten vandaag belangrijk zijn. Security spreekt voor zich. Bedrijven draaien hoofdzakelijk digitaal. Dus de digitale beveiliging van data zoals Enterprise Information Management is cruciaal. Het tweede onderdeel is eénvoud. Ondernemingen moeten steeds meer digitaal werk verzetten met minder IT-experts. Hoe eenvoudiger de tools en hoe meer automatisatie ze aan boord hebben, hoe groter de kans dat de betrokken IT-teams minder verstoringen ondervinden in hun werk. De hybride invalshoek volgt de laatste grote trend die we vandaag zien. Organisaties omarmen de cloud, maar niet met alles. Veel ontwikkelaars en IT-professionals vinden dat Microsoft Azure slechts één onderdeel is van een bredere infrastructuur. Gelukkig weet Microsoft dit ook. Als je gebruikt maakt van een hybrid-cloud infrastructuur, heb je een geweldige basis voor je eerste echte, op mensen gerichte toepassing. Om die basis te verstevigen, helpen we je graag op een succesvolle manier digitaal te transformeren.

id=”25940″][/contact-form-7]

Meer weten over Hybrid-cloud infrastructuur?

Lees onze andere blogs

Ontdek onze QSEH Star