Informed Group nu officieel partner van JINC

03-12-2020

Deze klanten gingen je al voor

De samenwerking tussen Informed Group en JINC is deze week officieel vastgelegd in een partnership. Op die manier continueren we onze medewerking aan projecten die er voor zorgen dat jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand, op weg worden geholpen naar een goede start op de arbeidsmarkt.

JINC is een landelijke non-profit organisatie die vanuit een gevarieerd programma-aanbod, jongeren tussen de 8 en 16 jaar oud, kennis laat maken met allerlei beroepen zodat ze ontdekken welk werk bij hun talenten past en vanuit daar ook leren solliciteren.

Digitale vaardigheden

Naast een financiële ondersteuning, levert Informed Group op doorlopende basis een bijdrage aan het schoolprogramma: Digitale Vaardigheden. Het project Digitale Vaardigheden laat kinderen kennismaken met de digitale wereld. In bijna ieder beroep komen digitale vaardigheden van pas. Daarbij helpt het project om kinderen op jonge leeftijd al enthousiast te maken voor de kansrijke ICT-sector.

“In 4 lessen maken kinderen van groep 5/6 kennis met de basis van programmeren. Ze leren een probleem analytisch te benaderen en stapsgewijs, als een computer, op te lossen. De eerste 3 lessen werken de leerlingen zonder computer aan 21e -eeuwse vaardigheden. Tijdens de laatste les gaan ze met laptops aan de slag met de basis van programmeren in het online programma Scratch. We vinden het daarom geweldig dat Informed Group medewerkers tijdens de eerste en laatste les aanwezig zijn. Om vanuit de echte praktijk kinderen te inspireren en te begeleiden.”, aldus JINC projectmedewerker Milou van Kats.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

“Dit partnerschap sluit goed aan bij ons MVO-beleid. Zo leveren we een bijdrage aan talentontwikkeling en gelijke kansen binnen het onderwijs. Bovendien vinden we het allemaal een geweldige ervaring om onze passie voor het werken in de ICT over te dragen aan onze toekomstige vakgenoten.”, aldus algemeen directeur Jeroen Jansen. Naast Utrecht staan we er ook open voor om een bijdrage aan dit schoolprogramma te bieden aan basisscholen in Amsterdam.

Lees onze andere blogs

Ontdek onze QSEH Star