Mijn verrassende start aan de Young Professional Academy

24-05-2022
In mei zijn we weer gestart met onze Young Professional Academy. Een opleiding waarin we nieuwe collega’s binnen twee maanden opleiden tot low-code consultants. We laten de komende weken onze nieuwe collega’s aan het woord om te vertellen over hun ervaringen. Vandaag is het de eer aan Rudy Roelandts die zijn eerste werkweek beschrijft.

Deze klanten gingen je al voor

In mei zijn we weer gestart met onze Young Professional Academy. Een opleiding waarin we nieuwe collega’s binnen twee maanden opleiden tot low-code consultants. We laten de komende weken onze nieuwe collega’s aan het woord om te vertellen over hun ervaringen. Vandaag is het de eer aan Rudy Roelandts die zijn eerste werkweek beschrijft.

Mijn kennismaking

De allereerste keer dat ik iets over Informed Group vernam, was via een vriend die me overlaadde met enthousiaste verhalen over zijn werk. Hij maakte me zo nieuwsgierig dat ik ook vragen bleef stellen. Hij vertelde me dat Informed Group gespecialiseerd was in IT-consultancy. En dat dit bedrijf voor hem echt voelde als een hechte familie. Aangezien ik ook geïnteresseerd ben in de nieuwe technologieën binnen ICT, vroeg ik of ze op zoek waren naar nieuwe collega’s. Tot mijn verrassing was dit het geval. Binnen een paar weken werd ik al uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. Hoe leuk, het klikte direct op alle fronten. Alles waar ik naar op zoek was, vond ik terug bij Informed Group. Ik mag mijn passie omzetten in kennis. Dit doe ik door deel te nemen aan de Young Professional Academy. Om me te mogen door ontwikkelen tot een low-code consultant.

Start aan Young Professional Academy Low code

Young Professional AcademyVanaf mei ben ik gestart aan de Young Professional Academy. Samen met drie andere even gemotiveerde nieuwe collega’s. Direct al op mijn eerste werkdag ontving ik een warm welkom. Dit begon met een uitgebreide rondleiding op kantoor. Waardoor ik ook meteen mocht kennismaken met een aantal van mijn nieuwe collega’s. Waaronder een aantal high end consultants op het gebied van informatiemanagement. Ik was aangenaam verrast door de enorme gastvrijheid die ik mocht ervaren tijdens deze introductiedag.

Introductiedag

Na een heerlijk kopje koffie en veel boeiende gesprekken, kregen we een super inspirerende introductie over het ontstaan van Informed Group. Waar het bedrijf vandaan komt. En waar het voor staat en gaat. Dit werd gevolgd door een leuk kennismakingskaartspel. De dag vloog voorbij. En vanaf dat moment nam mijn belangstelling en enthousiasme in informatiemanagement alleen maar toe.

Start Young Professional Academy

De eerste kennis die ik tot me mocht nemen, ging over een duidelijke basis uitleg over de verschillende informatiesystemen waarmee ik straks aan het werk ga. Ik voelde me enorm gemotiveerd om alles goed te begrijpen. Ongeacht de enorme hoeveelheid informatie die we in korte tijd tot ons kregen. Dit kwam vooral ook doordat alle collega’s bereid zijn om ons te helpen. En we bovendien uitgebreid antwoord kregen op al onze vragen.

Vaardigheden

Behalve productinhoudelijke kennis wordt er binnen de Young Professional Academy ook aandacht besteed aan onze vaardigheden. Zo bestond de rest van onze eerste werkweek in het teken van klantgericht communiceren. Want als consultant is het natuurlijk belangrijk dat je op een interactieve én professionele manier communiceert met onze klanten. Verrassend genoeg leerde ik een socialer en creatiever deel van mezelf kennen waarvan ik niet eens wist dat ik dit in me had.

En met die wijsheid sloot ik mijn eerste werkweek af. Ik herinnerde me de woorden van mijn vriend. En voelde me nu ook onderdeel van de Informed Group familie. Dit komt doordat ik omringd ben met mensen die dezelfde kennis en passie delen voor hun werk. Ik ben enorm nieuwsgierig naar wat de toekomst voor mij binnen dit bedrijf in petto heeft.

Wil je na het lezen van Rudy’s blog meer weten over de Young Professional Academy? Neem contact met ons op, we vertellen je graag wanneer de volgende academy weer start.

Meer weten over Young Professional Academy?

Lees onze andere blogs

Ontdek onze QSEH Star