Project digitale vaardigheden JINC

12-04-2022

Deze klanten gingen je al voor

De wereld om ons heen digitaliseert steeds sneller. Daarom biedt de IT sector veel baankansen. Hoe maken we leerlingen uit wijken met een sociaaleconomische achterstand op tijd bewust van dit toekomstperspectief? Informed Group inspireert en helpt door kennisdeling!

Via het project Digitale Vaardigheden van JINC, leren onze consultants, kinderen tijdens een praktijkles op school te denken als een computer. Zo worden zij zich bewuster van de digitale wereld. En daarnaast leren ze ook hoe wetenschap en techniek worden ingezet om problemen in de samenleving op te lossen.

Kinderen aan de slag met robot en hagelslag

Afgelopen week was het weer zo ver. Kinderen van groep 5 tot en met 8 van de openbare basisschool Buikslotermeer te Amsterdam werden door ons uitgedaagd om antwoord te geven op de volgende vraag: Hoe laat je een robot een boterham met hagelslag smeren?

Als partner van JINC, leerden onze collega’s David van der Schors en Martijn van Doesselaar deze kinderen de basisbeginselen van programmeren. Zo ontdekten ze bovendien welke mogelijkheden de IT-sector biedt. Met projecten als Digitale Vaardigheden helpt non-profitorganisatie JINC kinderen, die opgroeien in wijken met sociaaleconomische achterstand, op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.

Wat is een algoritme?

De focus van project Digitale Vaardigheden ligt op Computational Thinking. Dit betekent dat je problemen logisch leert benaderen en oplost met behulp van computertechnologie. Tijdens deze lessen worden de eigen docenten van de basisschool bijgestaan door professionals uit het bedrijfsleven. Onze consultants doen dit een paar keer per jaar met veel liefde en plezier. Zo dus ook afgelopen week in Amsterdam-Noord.

JINC“Het is ontzettend leuk om kinderen basisvaardigheden bij te brengen op het gebied van computertaal, algoritmes en automatisering. We hebben ze laten zien hoe computers en robots denken. En dat zonder al te diep in te gaan op de techniek. Ik genoot bovendien om vanuit mijn rolmodel kinderen te inspireren en mee te nemen in de wereld van de IT en werk.”, aldus een enthousiaste Martijn, manager Consultancy Services.

Digitale vaardigheden

Tijdens onze lessen over digitale vaardigheden, ontdekken kinderen dat robots door mensen worden gemaakt. En dat robots de wereld veel makkelijker maken. We leggen de kinderen uit dat door middel van een heel precies stappenplan deze robots worden geprogrammeerd. En dat dit een algoritme heet. “Ik vond het geweldig om met deze kinderen aan de slag te gaan. Ze zijn nieuwsgierig en stellen veel vragen.”, voegt collega David eraan toe. In het dagelijks leven werkzaam als EIM-consultant en tevens lid van ons Leadership team.

Iedereen groeit met JINC

JINC helpt jongeren op weg naar werk en levert zo een mooie bijdrage aan kansengelijkheid. Want ieder kind heeft talent. Daarom strijdt JINC samen met het bedrijfsleven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Informed Group voelt zich maatschappelijk betrokken. Waardoor we als trotse partner van JINC, deze leerlingen graag inspireren voor een kansrijke baan in de IT-sector. Vanuit de beginselen van het leren programmeren. Daarom sluit het project digitale vaardigheden JINC perfect aan binnen ons MVO-beleid.

Meer weten over project digitale vaardigheden JINC?

Lees onze andere blogs

Investeer in Informed Group