Succesvolle terugblik Young Professional Academy

25-07-2022
Terugblik Young Professional Academy

Deze klanten gingen je al voor

Halverwege het jaar zijn we weer gestart met onze Young Professional Academy. Een opleiding waarin we nieuwe collega’s binnen twee maanden opleiden tot low-code consultants. Elyas Boumejjane blikt graag terug.

In de eerste week hebben we de ins en outs gekregen over hoe ik me kan profileren als consultant en heb ik een introductie gekregen over Enterprise Information Management. Dit was een hele fijne manier om mijn kennis te verbreden en te leren hoe het is om een consultant te zijn.

In de tweede week heb ik aan mijn programmeer skills gewerkt en hebben we inzicht gekregen in Microsoft Office 365. Daarna hebben wij een hele leuke en informatieve halfjaarmeeting gehad. Hierdoor maakte ik nog beter kennis met alle collega’s binnen Informed Group.

OutSystems kennis in de praktijk

In de derde en vierde week hebben we een introductie gekregen en kennis gemaakt met het OutSystems platform. We begonnen met een Outsystems training en hebben deze afgesloten met een quiz. Na de quiz zijn we begonnen aan de OS Casus en deze was in groepsverband. We kregen te maken met een fictieve gemeente genaamd Utambru en hiervoor moesten wij een poc maken voor een zaaksysteem. Dit was een goede manier voor ons om wat dieper kennis te maken met het systeem. En onze consultant skills in praktijk te brengen. We kregen te maken met last minute wijzigingen en allerlei andere uitdagingen die ervoor moesten zorgen dat wij op een verkeerd spoor gezet zouden worden. Maar gelukkig hield iedereen zijn hoofd koel en hebben we vooralsnog een leuke presentatie kunnen neerzetten met een demonstratie van een werkende applicatie met de nodige functionaliteiten erin verwerkt.

Documentum skills

De week erop hebben wij kennis gemaakt met Documentum. Hier hebben we een uitgebreide training gehad van onze CEO Jeroen Jansen en manager Martijn van Doesselaar. Deze training is ook deels op ons kantoor in Antwerpen gegeven waarin wij kennis maakten met onze Belgische collega’s. Verder kregen we hier ook training en verdere training over UX & ITIL en een intro in xCP. Naast het leren hebben we het ook heel gezellig gehad in Belgie en zijn we met het team uit eten geweest. Onder het genot van een heerlijke pizza en drankjes hebben we de dag daarna de voetbalwedstrijd Belgie vs NL kunnen kijken.

Presentatie xCP casus

Doordat ik de week erna ziek was, moest ik wat trainingen missen. Gelukkig kreeg ik van Martijn een aangepast schema waardoor ik snel up to speed werd gebracht en vooralsnog een presentatie heb kunnen doen voor mijn xCP casus. Ik was erg tevreden met de dynamiek waarop dit was opgepakt. Hierdoor verliep mijn presentatie gelukkig soepel.

Bouwen ticketsysteem in OutSystems

En dan was het nu tijd voor de grote individuele casus! Ik moet zeggen dat ik het best spannend vond wat ons allemaal te wachten stond omdat we het nu echt allemaal individueel moesten gaan doen en laten zien. Gelukkig hebben we hele goede begeleiding gehad van de product owner, scrum master en technical lead tijdens de case. Ik moest een ticketsysteem gaan bouwen voor een fictieve gemeente genaamd Utamro en vond het zeker een hele leuke en leerzame case.

Eindpresentatie Young Professional Academy

Het werd nu tijd om alles wat ik heb geleerd in de praktijk te brengen. Dit begon met het opstellen van de requirements, het maken van duidelijke user stories, sprint planning, mockups, procesflow etc. Duidelijke communicatie richting de product owner en technical lead was hierin echt zeer belangrijk. Ook het op tijd aan de bel trekken op momenten dat je vast loopt, vooral omdat je te maken hebt met een hele strakke tijdschema. De dag van de presentatie zelf was zenuwslopend, maar toen ik er eenmaal stond verliep het gelukkig goed. Ik heb kunnen showcasen wat er in korte tijd allemaal is geleerd en wat ik heb kunnen neerzetten.

Aan de slag als EIM consultant

Na de presentaties hebben we waardevolle feedback gekregen. Zowel technisch als functioneel. Waardoor de dag werd afgesloten met een eindgesprek en het gewenste certificaat! De dag erna hebben wij de afsluiting van de YPA kunnen vieren met een gezellig dagje uit naar Walibi. Waarna we met overheerlijke gerechten aan onze trekken kwamen in een All you can eat restaurant! Hoe leuk is het dat ik nu aan de slag ben, met een vast contract als junior EIM-consultant. Daarom kijk ik succesvol terug op de Young Professional Academy

Meer weten over Young Professional Academy OutSystems?

Lees onze andere blogs

Ontdek onze QSEH Star