Vanuit leergierigheid duik ik graag in IT-kennis

19-03-2023
dql buddy webinar Informed Group

Deze klanten gingen je al voor

Regelmatig blikken we terug of vooruit met collega’s, dit keer is senior consultant Sofie Septor aan de beurt!

Aangenaam kennismaken met Sofie

Onze Belgische collega Sofie werkt alweer zeven jaar met heel veel plezier bij onze organisatie. Zij is in 2016 begonnen vanuit de Young Professional Academy die toen was toegespitst op Documentum en Sharepoint. In de afgelopen jaren heeft Sofie uiteenlopende tools, technologieën en vaardigheden opgedaan. Ze is begonnen als junior Documentum consultant en inmiddels doorgegroeid tot Senior consultant waarin zij zich heeft gespecialiseerd op het gebied van Documentum xCP.

Werkzaam bij Gemeente Amsterdam

Bij onze klant Gemeente Amsterdam levert Sofie in de rol van Documentum xCP Architect en Technical Lead een belangrijke rol in de doorontwikkeling van haar cruciale informatiemanagementsysteem Andreas. Sofie heeft deze rol overgenomen van collega Jeroen Teeling. Een bewijs dat doorstroming op elkaars functies binnen ons bedrijf ook echt mogelijk is. Vanuit ons jarenlange partnership met de Gemeente Amsterdam levert Sofie samen met andere collega’s een constante bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming aldaar. En dat is belangrijk voor een gemeente waar maar liefst 17.000 mensen werkzaam zijn.

Wat betekent werken bij Informed en wat maakt het speciaal  

Sofie heeft haar kennis op het gebied van Intelligent Informatie Management zelf eigen gemaakt. Ze heeft Vastgoedkunde gestudeerd en is daarna vanuit een administratieve baan in de chemische sector terechtgekomen. Bij een heel groot bedrijf in een internationaal team. In haar eigen tijd heeft ze toen een opleiding gevolgd tot Analist Programmeur. Vanuit die opgedane kennis werd ze benaderd voor onze Young Professional Academy. Die kans greep ze met beide handen aan.

“Informed Group ervaar ik als een leuk en persoonlijk bedrijf. Er is aandacht voor elkaar en er wordt ook altijd naar je geluisterd. Hierdoor krijg ik de mogelijkheid om mee te denken en mag ik mijn ideeën echt uitwerken. Bijvoorbeeld vanuit het UX/UI Team waar ik nu de Community Lead van ben. Daar houden we ons bezig met User eXperience en User Interfaces. Dat was ik bij die grote Amerikaanse organisatie niet gewend. Het is bovendien een bedrijf dat echt om haar mensen geeft. Iedere collega die een moeilijke periode meemaakt krijgt de tijd die nodig is om de draad weer op te pakken. Ook dat is uitzonderlijk en maakt Informed Group heel speciaal voor mij”, aldus Sofie.

Wat betekent werken bij Informed en wat maakt het speciaal  

“Ik blijf hier nog lang werken omdat ik graag technisch word uitgedaagd. Er verandert veel in de informatietechnologie en ik wil me daarin blijven specialiseren. Op het gebied van intelligent Informatiemanagement. Zo lang er bedrijven zijn die nog heel veel data op hun servers hebben staan en daar niets mee doen, is er voldoende uitdagend werk. Ik implementeer graag effectieve systemen waardoor die data geanalyseerd wordt en gebruikt wordt voor de juiste beslissingen.”

“Ik ben leergierig, vind mijn werk leuk en krijg de ruimte om ergens in te duiken. Technische kwesties zelf uitzoeken, door ontwikkelen en vormgeven in nieuwe projecten voor onze klanten. In afstemming met collega’s. Ik heb in de afgelopen jaren ook heel veel geleerd van mijn collega’s en vind het nu bijzonder om mijn kennis weer over te dragen aan de nieuwe collega’s. Zo maken we samen de Informed cirkel telkens weer rond.”, vertelt Sofie enthousiast.

Wil je ook in IT-kennis duiken? Kom eens met ons praten over de carrièremogelijkheden die we bieden op het gebied van intelligent informatiemanagement.

Wil je ook aan de slag bij Informed Group? Bekijk dan onze vacatures.

Lees onze andere blogs

Ontdek onze QSEH Star