Vliegende start aan de Young Professional Academy OutSystems

08-06-2022
Young Professional Academy OutSystems

Deze klanten gingen je al voor

In mei zijn we weer gestart met onze Young Professional Academy OutSystems. Een opleiding waarin we nieuwe collega’s binnen twee maanden opleiden tot low-code consultants. We laten de komende weken onze nieuwe collega’s aan het woord om te vertellen over hun ervaringen. Vandaag is het de eer aan Jeffrey Fischer die zijn eerste werkweek beschrijft.

Vliegende start Jeffrey Fischer

Zeer gemotiveerd begon ik aan het programma van de Young Professional Academy. Een opleiding waarin ik binnen twee maanden leer om applicaties te ontwikkelen in low-code. Met behulp van OutSystems. De eerste week eindigde voor mij al in een groot succes. Ik leg graag uit waarom.

We gingen van start met een uitgebreide introductie over het hoe, wat en waarom van Informed Group. Om gedurende de rest van de week vooral te werken aan het verder ontwikkelen van onze soft skills. Zodat we met die opgedane kennis van start gaan met het verbeteren van onze codeervaardigheden in de tweede week.

Mogelijkheden met OutSystems

Young Professional AcademyWe hebben kennis gemaakt met uiteenlopende projecten waar onze Informed Group collega’s momenteel aan werken. Hierdoor kregen we een goede eerste indruk van wat er allemaal wel niet mogelijk is met de software van OutSystems. Met als positief resultaat dat het zo voor ons erg concreet werd op wat voor soort projecten we straks zelf ook werkzaam zijn. Na deze praktische en tot de verbeelding sprekende verhalen over OutSystems projecten, volgden er twee leersessies. Gedurende twee middagen is er veel kennisoverdracht geweest over Enterprise Information Management.

De kracht van een goed verhaal

Aansluitend zijn we op woensdag aan de slag gegaan met onze soft skills. Deze training werd gegeven door YSE. We hebben onder andere geleerd hoe je een presentatie interessant en onderhoudend maakt. Door te werken aan je vaardigheden. Zodat je weet hoe je jouw verhaal op een boeiende manier verteld. Daarnaast leerden we ook het belang van aan wie je jouw presentatie geeft. Waar wil de toehoorder antwoord op hebben? Oftewel wat is de boodschap van je verhaal. Wil je met je presentatie de luisteraar onderwijzen, entertainen of empoweren?

Design Thinking

Donderdag stond in het teken van design thinking. Om het probleem te begrijpen, leerden we om te brainstormen over oplossingen. Hierbij deden we ook kennis op van verschillende trucs om te brainstormen. Daarna volgde er een sessie over het ontwerpproces. Inclusief een testfase en een agile manier om de gemaakte oplossing te verbeteren.

Vertrouwde adviseur

Tijdens de laatste twee middagen van de week hebben we een les gehad over het gedrag van een betrouwbare adviseur. Welke eigenschappen heb je nodig om te zorgen dat je wordt gezien als een ‘trusted advisor’. We worden ten slotte opgeleid tot een low-code consultant.

De laatste dag ging over de behoefte achter het verzoek. Hoe zorg je ervoor dat je elkaar goed begrijpt. Hoe dien je hierin te handelen. Waardoor je leert om de juiste vragen te stellen zodat je de vraag achter de vraag weet. We hebben bijvoorbeeld verschillende technieken geleerd in non-verbaal gedrag en zijn aan de slag gegaan met spreektechnieken. Waardoor je de goede informatie krijgt die je echt nodig hebt.

Samenvattend gezegd hebben we in onze eerste opleidingsweek van de Young Professional Academy OutSystems veel theoretische kennis over informatiemanagement tot ons genomen. Daarnaast hebben we veel communicatieve vaardigheden geleerd. Met voor mezelf veel relevante eyeopeners. Ik kijk uit naar het vervolg.

Meer weten over Young Professional Academy OutSystems?

Lees onze andere blogs