Het beheer van de volledige levenscyclus van informatie voor formele vergaderingen is complex. Dat kunnen wekelijkse bijeenkomsten zijn van het College van Burgemeester en Wethouders, de Gemeenteraad of van het C-level bestuursvergaderingen voor een grote onderneming.
Deze bijeenkomsten zijn erg formeel. Niet alleen over hoe de agenda is opgesteld, maar ook over het proces voordat een motie op de agenda kan worden geplaatst. Sommige moties weerspiegelen een zekere urgentie en zullen een variatie op het proces doorlopen. Af en toe brengt iemand een dossier letterlijk onder zijn of haar arm mee naar de vergadering. Misschien vanwege vertrouwelijkheid, misschien omdat 5 minuten voor aanvang van de vergadering de wereld op haar kop stond. En dit alles moet worden weerspiegeld in de definitieve agenda.

Tijdens de vergadering wordt één motie zonder verdere discussie goedgekeurd. Een ander leidt tot een lang debat of wordt zelfs uitgesteld. Maar wat als de indiener van de motie plotseling afwezig is? Verplaatsen deze moties zich naar de volgende vergadering? Elk type resultaat leidt tot een eigen vervolgproces.
Die follow-up omvat het publiceren van de uitkomst. En niet te vergeten de uitdaging van archiveren.

 • Gecontroleerde dossier opbouw

 • Content niet alleen verborgen in documenten maar als (meta)data

 • Flexibel goedkeuringsproces voor dossiers en agenda

 • Gestructureerde agenda

 • Transparante besluitvorming en inzage resultaten

 • Uitbreidbaar via configuratie en integratie

Project details

Vereiste vaardigheden:

Categorieën:

Meer informatie?

  Wij nemen je privacy serieus en gebruiken jouw persoonsgegevens alleen om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt of daar direct aan gerelateerd zijn. Lees hier ons volledige cookie- en privacybeleid.

  Klantverhalen

  Bestuursdienst Amsterdam

  Lees Meer

  Intergouvernementeel

  Lees Meer

  P-Direkt

  Lees Meer

  KLM

  Lees Meer

  ONZE OPLOSSINGEN

  Consultancy

  Totaaloplossingen

  Oplossingen

  Producten

  Trainingen

  Blog