Verbeter de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland is de grootste gemeente van Nederland. Binnen de gemeente heeft Bestuur & Organisatie als taak de verbinding tussen bestuur, de stad en de gemeentelijke organisatie te ondersteunen en te verbeteren. Er werken 17.000 mensen en er zijn achthonderd personen betrokken bij bestuurlijke besluitvorming. Er zijn 25 verschillende directies, acht bestuurders, zeven stadsdelen en die hebben allemaal overleg.

Vraag

Ter ondersteuning van de besluitvormingsprocessen bij vergaderingen van het College B&W, de commissies en de Raad, wordt gebruik gemaakt van Andreas. Dit informatiemanagementsysteem was verouderd en werd als zeer gebruiksonvriendelijk ervaren. Omdat vervanging van dit systeem niet lukte, werd Informed Group benaderd om een herontwerp te doen van de bestaande applicatie. Deze was opgebouwd vanuit Documentum. De vraag die de gemeente Amsterdam ons stelde was: Hoe richten we onze informatievoorziening zo ordentelijk mogelijk in zodat de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming verbetert?

Oplossing

Na een uitgebreide procesanalyse hebben we een herontwerp gemaakt van alle processen. Dit advies is vertaald naar een mock-up. Hiermee konden we heel duidelijk laten zien hoe onze stabiele en veilige totaaloplossing eruit moest komen te zien: Gebruikersvriendelijk, flexibel en volledig ondersteunend aan het politieke proces. Vanuit dit functioneel ontwerp zijn we stap voor stap gaan bouwen met Documentum xCP en hebben we alle betrokkenen opgeleid en getraind. In deze klantspecifieke applicatie hebben we twee van onze eigen producten toegevoegd: De Metadata Publishing Tool en SPA4D. Met de Metadata Publishing module kunnen gebruikers gemakkelijk informatie uit Documentum extraheren en PDF-inhoud in elk gewenst formaat creëren. En met SPA4D, een SharePoint add-inn, vindt er een goede integratie plaats tussen Documentum en Microsoft Office 365. De ondersteuning bestaat nu onder andere uit digitale voordrachten met onderliggende dossiers, het samenstellen van de gecontroleerde agenda’s en het verwerken van de uitslagen. Alles is gestandaardiseerd en iedereen werkt met dezelfde templates.

Meer informatie?

  Wij nemen je privacy serieus en gebruiken jouw persoonsgegevens alleen om de producten en services te leveren die je bij ons opvraagt of daar direct aan gerelateerd zijn. Lees hier ons volledige cookie- en privacybeleid.

  Resultaat

  Vanuit een fixed price opdracht zijn we in staat geweest om dit project, stap voor stap vanuit herbruikbare bouwblokken, binnen 16 weken, op te leveren. Vanaf het moment dat Andreas 2 draaide, is de kwaliteit van de bestuurlijke besluitvorming bij de gemeente Amsterdam verbeterd. Vanaf het begin was het heel duidelijk dat de het succes van dit project ontstond vanuit de nauwe samenwerking tussen de business, de IT-afdeling en Informed Group als partner. Met als resultaat dat de samenwerking is vastgelegd in een blijvende raamovereenkomst.

  “Informed Group heeft veel inhoudelijke kennis die wij in dit proces graag gebruiken. Zoals archivering, versiebeheer en classificatie. Daarnaast onderscheiden de betrokken consultants zich ook vanuit hun menselijke kant. Ze leveren gewoon een kwalitatief goed product.”

  MARTIJN VERHOEF
  Project Manager

  Klantverhalen

  Bestuursdienst Amsterdam

  Lees Meer

  Intergouvernementeel

  Lees Meer

  P-Direkt

  Lees Meer

  KLM

  Lees Meer

  ONZE OPLOSSINGEN

  Consultancy

  Totaaloplossingen

  Oplossingen

  Producten

  Trainingen

  Blog