EXPERTISE

Low-Code

De vooruitgang in applicatieontwikkeling – zowel in aanpak als techniek – staat nooit stil. Vele jaren geleden werd het vak van programmeur al dood verklaard. Applicaties zouden worden gegenereerd zonder de noodzaak om code te schrijven, om te programmeren. Anno 2021 is applicatieontwikkeling mogelijk met de techniek die we Low-Code noemen. Nog steeds geen No-Code en nog steeds mét programmeurs. Maar wel fundamenteel anders dan de klassiekers Java of .Net. Informed Group levert geavanceerde oplossingen en diensten te leveren op het gebied van EIM en Low-Code. Hierbij passen we de technologie toe van onze partners OpenText Documentum en Outsystems. Meer weten? Klik op de oranje button.

Wat is Low-Code?

Low-Code is een manier van applicatieontwikkeling waarmee toepassingen sneller en met minimale handmatige codering kunnen worden gerealiseerd. Low-Code platforms zijn een verzameling tools die de visuele ontwikkeling van applicaties mogelijk maken door middel van modellering en een grafische interface. Low-code stelt ontwikkelaars in staat handcodering over te slaan. Waardoor het proces om een applicatie in productie te krijgen, wordt versneld. Volgens Gartner zal low-code in 2024 verantwoordelijk zijn voor meer dan 65% van de applicatieontwikkeling.

Een overtuigende meerderheid van applicaties wordt dus sneller geleverd en met minimale handmatige codering door middel van de functies van een low-code platform:

 • Een visuele IDE: een omgeving voor het visueel definiëren van de gebruikersinterfaces, workflows en datamodellen van je applicatie en waar nodig het toevoegen van handgeschreven code
 • Connectoren naar verschillende back-ends of services: verwerkt automatisch datastructuren, de opslag en het ophalen van data
 • Application lifecycle manager: geautomatiseerde tools voor het bouwen, debuggen, implementeren en onderhouden van de applicatie in test, staging en productie

Afgezien van deze basisprincipes, zijn geen twee low-code platformen precies hetzelfde. Sommige zijn vrij beperkt en lijken meer op een visuele database-front-end, zoals FoxPro in de jaren 90. Sommige richten zich op specifieke behoeften, zoals Case Management met behulp van Documentum xCP. Er zijn ook tools die het etiket No-Code gebruiken en zich meer richten op zakelijke gebruikers en de zogenaamde Citizen Developer. Helaas is de functionele toepasbaarheid van applicaties die zijn gemaakt met No-Code oplossingen, beperkt. We leggen graag uit wat de werkelijke kracht van low-code is.

Onze Keuzes

De consultants van Informed Group werken al jaren met Low-Code platforms. Inmiddels zijn we gespecialiseerd in twee merken en drie producten en kunnen we oprecht zeggen dat elke consultant kennis en kunde kan laten zien in tenminste één platform.

 • OutSystems

  OutSystems is een pur-sang low-code platform met een gedegen certificeringsprogramma voor zowel de technische consultants als onze (pre-)sales medewerkers

 • Documentum xCP

  Documentum xCP is een pur-sang low-code platform voor zaaksystemen met onder de motorkap alle functionaliteiten die nodig is in jouw digitale wereld.

 • OpenText AppWorks

  OpenText biedt niet alleen Documentum xCP voor low-code oplossingen maar ook AppWorks als generiek platform. Het is een prima keuze als uitbreiding op een bestaande OpenText-infrastructuur.

Ja, ik wil samenwerken aan mijn Low-Code transitie

Met wie we werken

We zijn de grootste en meest ervaren implementatie partner voor OpenText Documentum. Bovendien zijn we al meer dan 10 jaar Gold Partner van Microsoft en zijn we sinds 2019 uitgegroeid tot gerenommeerd partner van OutSystems, de toonaangevende leverancier voor low code platforms.

Informed Group is actief lid van de AIIM-community. AIIM is voor ons een primaire bron voor technologie onafhankelijke vaardigheden. Als Thought Leader nemen we deel aan hun Leadership Council om de toekomst van intelligent informatiemanagement vorm te geven. De gecombineerde resultaten worden verstrekt aan de leden van AIIM, waardoor problemen minder complex zijn bij de realisatie van de digitale transformatie.

Andere partners

ONZE OPLOSSINGEN

Consultancy

Totaaloplossingen

Oplossingen

Producten

Trainingen

Klantverhalen

Bestuursdienst Amsterdam

Lees Meer

Intergouvernementeel

Lees Meer

P-Direkt

Lees Meer

KLM

Lees Meer

KLAAR VOOR DE
DIGITALE TOEKOMST

We helpen onze klanten een brug te slaan tussen de
bedrijfsprocessen en de gebruikers.

Neem contact met ons op

Hebben de gebruikers van informatieoplossingen snelheid,
eenvoud en gebruiksgemak nodig?

Neem contact met ons op

Is jouw organisatie gebonden aan wetten,
regels en voorschriften?

Neem contact met ons op

Blog

Hoofdkantoor Nederland

Vijzelmolenlaan 8B
3447 GX Woerden
Nederland

Neem contact met ons op via:
+31 (0)348 342115
Kantoor België

Brusselstraat 51
2018 Antwerpen
België

Neem contact met ons op via:
+32 (0)330 47 137
Kantoor Ierland

1 the Crescent
Priory Court
Watergrasshill
Co Cork T56 E422
Ierland

Neem contact met ons op via:
+31 (0)348 342115
Copyright © 2020
Informed Group
All rights reserved

Privacybeleid
Gebruikersvoorwaarden
Disclaimer
Hoofdkantoor Nederland

Vijzelmolenlaan 8B
3447 GX Woerden
Nederland

Neem contact met ons op via:
+31 (0)348 342115
Kantoor België

Brusselstraat 51
2018 Antwerpen
België

Neem contact met ons op via:
+32 (0)330 47 137
Kantoor Ierland

1 the Crescent
Priory Court
Watergrasshill
Co Cork T56 E422
Ierland

Neemt contac met ons op via:
+31 (0)348 342115
Copyright © 2020
Informed Group
All rights reserved

Privacybeleid
Gebruikersvoorwaarden
Disclaimer