Life Sciences & Health (LSH)

Binnen de Life Sciences & Health-sector (LSH in het kort) ben je constant bezig met de ontwikkeling, productie en levering van diensten in onder meer de gezondheidszorg en de biowetenschappen. Dat vraagt door alle technologische ontwikkelingen en regelgevingen om het beheren van een hoop data. Je leest hier met welke oplossingen je efficiënter en kostenbesparend kunt werken.

,,d
Zorg rondom privacy

Zorg rondom privacygegevens

De LSH-sector is er één met veel kansen en uitdagingen. Je werkt continu aan ontwikkelingen en innovatie, vooral in de farmaceutische industrie en gezondheidszorg. Daar komen wel meer complexe systemen om de informatie te managen bij kijken. Zeker in vergelijking met andere sectoren.

Door privacywetgeving; data-integratie; strenge regels en normen kan dit uitdagend zijn. Zo moet je bijvoorbeeld goed op letten dat je op een correcte manier met persoonsgegevens van patiënten en medewerkers binnen organisaties omgaat. Bovendien is het een flinke opgave om de data uit verschillende bronnen en systemen in één systeem te integreren.

Automatisering als oplossing

Er zijn een aantal manieren om het informatiemanagement in de Life Science & Health-sector beter te laten verlopen. Door bij data-integratie de gegevens uit verschillende bronnen zorgvuldig samen te voegen, kun je besluitvorming en operationele processen stroomlijnen en voor betere toegang tot kwalitatieve informatie zorgen.

Daarnaast kun je een stuk effectiever werken en kosten besparen door repetitieve taken te verminderen. Dit kan door middel van implementatie technologieën zoals Machine Learning. Deze vorm van AI herkent namelijk patronen en analyseert grote hoeveelheden gegevens. Zo wordt het voor deze tool steeds eenvoudiger om te weten wanneer je processen kunt samenvoegen.

Automatisering als oplossing
Quote PharmSupport

“In mijn rol als IT Manager bij Bilthoven Biological hebben we in co-creatie een kwaliteitsmanagementsysteem opgezet. Met Informed Group haal je een ‘winning’ team in huis.”

Drs Jan van Ooij

Managing Director Pharm Support

De meerwaarde van
Informed Group

Informed Group helpt met SaaS-oplossing QSEH Star om de processen binnen de LSH-sector te optimaliseren.

Met dit zelf ontwikkelde managementsysteem verbeter en beheer je processen en prestaties binnen de vier pijlers (Quality, Safety, Environment en Health). Zo helpen wij jou om te blijven voldoen aan wet- en regelgeving, processen te stroomlijnen en risico’s goed te beheren.

Voor elk van de 4 pijlers vertellen we op onze website wat onze aanpak is. Zo zorgt ons kwaliteitsbeheer ervoor dat jouw producten of diensten blijven voldoen aan de eisen van de klant. Ons milieubeheer geeft bijvoorbeeld inzicht in afvalbeheer, beheersen van emissies en de naleving van milieuwetten en -regelgeving.

Wil je meer informatie over QSEH Star? Download dan onze whitepaper voor meer informatie.

Informed Group

Download onze whitepaper

Wil jij jouw organisatie vooruit helpen met QSEH Star? Download dan nu onze whitepaper. Heb je verdere vragen? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

QSEH star mockup