Legal & Finance

Wanneer je bezig bent met juridische dienstverleningen in de financiële sector, speelt informatiemanagement een grote rol. Dit is belangrijk vanwege wetgeving, privacy en documentbeheer. Je wilt immers gevoelige gegevens zorgvuldig bewaren. Daarom moet je nauwkeurig je werk kunnen uitvoeren. Je leest hier welke oplossingen hieraan bijdragen en welke rol Informed Group hierin speelt.

,,d
Risico op reputatieschade

Risico op reputatieschade

Of je nu bij een bank, verzekeringsmaatschappij of andere financiële instelling werkt, je moet je informatiemanagement op orde hebben. Wanneer je moeite krijgt om documenten zorgvuldig te beheren, of alle snel veranderende wetgevingen niet meer goed voor ogen hebt, kan dit leiden tot juridische risico’s, datalekken en eventuele reputatieschade.

Hoewel dit natuurlijk niet intentioneel is, wil je er wel alles aan doen om deze scenario’s te voorkomen. De oplossing zit in het hebben van goed lopende systemen, zodat jij zeker weet dat je deze risico’s zoveel mogelijk minimaliseert en succesvol de gegevens van je klanten beschermt.

Informatiemanagement als oplossing

Het belangrijkste voordeel van het toepassen van informatiemanagement in de financiële en juridische sector is het vereenvoudigen van de naleving van wet- en regelgeving. Financiële en juridische afdelingen kunnen hierdoor efficiënter werken, risico’s verminderen, sneller rapportages afronden en aan privacyvoorschriften voldoen.

Ook heb je minder papierwerk en besteed je minder uren aan het zoeken naar informatie. Bovendien vermijd je makkelijker boetes en juridische kosten en geef je door deze efficiëntieslag minder geld uit aan dure opslagruimtes.

Verder stelt het je als juridisch professional ook in staat om klanten beter van dienst te zijn, wat de klantenservice en klanttevredenheid verder verhoogt.

Informatiemanagement oplossing
Quote Arjan Schaaf

“Mijn complimenten voor de unieke expertise en toewijding van de consultants van Informed Group. Ze zetten zich echt vast in projecten en laten pas los als het gewenste resultaat is bereikt.”

Arjan Schaaf

CIO P-Direkt

Start met Informed Group

Informed Group helpt organisaties in de Legal & Finance sector om hun informatiemanagement te optimaliseren. Doordat wij de unieke combinatie van Intelligent Information Management (IIM) en Low-Code inzetten, houd je als organisatie contact met één partij in plaats van meerdere. Onze ervaren consultants zorgen ervoor dat je grote hoeveelheden informatie makkelijk kunt beheren (IIM) en dat mensen via een applicatie makkelijk bij alle informatie kunnen (Low-Code).

Wil je meer weten over onze diensten en de manier waarop wij voor jou te werk gaan? Download dan onze brochure voor meer informatie.

Informed Group

Download onze brochure

Wil je meer informatie over wat wij doen als bedrijf en hoe wij het informatiemanagement van je organisatie structureren en inzichtelijk maken? Download dan nu onze brochure.

Krijg door data meer structuur in je organisatie brochure