Deze ISO-normen hebben betrekking op onze SaaS-oplossing QSEH Star

24-10-2023
QSEH Star ISO normen

Deze klanten gingen je al voor

“Voldoet de SaaS-oplossing QSEH Star aan de ISO-normen?” Het is een vraag die we bij Informed Group meer dan eens horen. Daarom leggen we je in deze blog uit aan welke normen onze SaaS-oplossing QSEH Star voldoet en waarom dit het geval is.

Laten we beginnen met verder uit te leggen wat de ISO-normen precies zijn. ISO (International Standardization Organization) is een organisatie die de normen voor organisaties, processen en keuringen opstelt, beheert en verbetert. Voldoe je aan deze normen, dan kom je in aanmerking voor een ISO-certificering, een soort ‘seal of approval’.

QSEH Star en ISO-normen

Als we naar QSEH Star kijken, zijn dit de ISO-normen met de meeste raakvlakken:

  • Quality: ISO 9001 en ISO 22000
  • Safety: ISO 27001
  • Environment: ISO 14001
  • Health: ISO 45001

En dit is echt het topje van de ijsberg, waarbij de ijsberg er per organisatie anders uit ziet. We zullen hier per onderdeel van QSEH Star toelichten waarom de bijbehorende ISO-norm zo belangrijk is.

Quality

Van de talloze ISO-normen in het ISO Register is de ISO 9001-norm één van de bekendste. Deze is van toepassing op elke branche en sector waar iets geproduceerd wordt en verwijst naar de normen voor het kwaliteitsborgingssysteem. Deze norm zorgt ervoor dat jouw processen efficiënt en perfect gekalibreerd zijn om een constante, betrouwbare kwaliteit te leveren. De andere ISO-norm (22000) gaat over de voedselveiligheid. Deze heeft als doel om consumenten veilig voedsel te bieden, die aan de wettelijke normen voldoen.

Safety

Jouw organisatie wordt zeker ondersteund door een informatiesysteem, of het nu een manier is om online contact te maken met je klant, of een intranet dat je gebruikt voor jouw medewerkers. De internationale norm ISO 27001 gaat over jouw informatiebeveiliging en -processen waarmee je gegevens binnen jouw organisatie beschermt.

Environment

De ISO 14001-norm heeft als doel om een verantwoorde productie te bereiken, volledig bewust van de impact die je hebt op het milieu. Door deze norm wordt jouw organisatie maatschappelijk verantwoorder en is het in staat haar doelstellingen te bereiken en tegelijkertijd toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaam, ecologisch verantwoord ondernemen.

Health

ISO 45001 gaat over de gezondheid en veiligheid op het werk. Jouw medewerkers zijn het belangrijkste onderdeel van je organisatie. Als je hun veiligheid en welzijn prioriteit geeft, komt dat de motivatie en prestaties van je medewerkers alleen maar ten goede. Deze reeks internationale normen voor gezondheid en veiligheid op het werk vermindert het risico op letsel en aandoeningen in jouw organisatie.

Configuratie is bepalend

Op de vraag “Voldoet de SaaS-oplossing QSEH Star aan de ISO-normen?” is het accurate antwoord dat QSEH Star aan alle relevante ISO-normen (en elke andere standaard of wet- en regelgeving) kan voldoen, mits jij daarvoor de juiste configuratie instelt. We willen je graag vertellen dat je door QSEH Star meteen aan alle regels voldoet, maar het zijn uiteindelijk de kaders die jij hierin maakt die bepaalt of je aan de norm voldoet.

Wil je meer weten over ons managementsysteem en de voordelen voor jouw organisatie? Download dan onze QSEH Star whitepaper voor meer informatie.

Lees onze andere blogs

Ontdek onze QSEH Star